Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стига сме `абили фаровете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

коцев написа:
    Днеска съобщиха по радиото че за миналата година една трета /380 / от жертвите за миналата година са от челни сбъсъци тоест от несъобразено наизпреварване. Коментара е излишен . Просто се чудя на колегата дето пише по горе че мразел да се движи зад камион който кара с 90 км защото като се зададе баир камиона намалял на 60км и той с мощната си кола не му се тътрело след него . Затова и по нанадолнище макар и камиона да карал със 120 той го задминавал за да може на следващия баир да вече пред него. Ами колега колата ти е мощна както пишеш какво ти пречи да го задминеш когато той е със 60км нагоре по баира ?? Просто го отнисаш само за няколко секунди . Защо трябва да го задминаваш по нанадолнище когато и той е с висока скорост ? От написаното от теб аз така го разбирам или аз грешно съм разбрал. За толкова години съм се нагледал на много рискови наизпреварвания и винаги когато е зависело от мен аз съм се изнасял плътно към канавката само и само да стане тройното разминаване без да се ударим.Излизали са ми насреща коли които наизпреварват и ако аз не намаля скороста си и отбия плътно в дясно то удара е неизбежен . Също много следя на огледалото си поведението на движещия се след мен и ако той се е напънал да ме минава а виждам че насреща идва кола то пак от мен да мине намалям скороста и пак се изнасям плътно в дясно за да се разминат . Не ме разбирайте че се пиша на велик или нещо подобно . До сега за 42 години това ми е правило и винаги съм отстъпвал и ще продължавам да отстъпвам пък който ще да признава . Преди много години може би още при оня режим пътувайки за морето така аз застраших моя си живот и на семейството си като почти влязох в канавката само и само да се разминат две коли тази която ме изпреварваше и тая насреща . На следващата отбивка спрях да се поуспокоя малко и там между всичките коли беше и тая която ме наизпревари. Мъжа нямаше смелоста да дойде при мен но жена му доиде разтреперана да ми благодари за това че отбих иначе все се бяха ударили.Това е едниствения случай когато съм получил благодарност. А водача на колата си стоеше на седалката и не смееше да излезе не от страх а от ужаса който беше изпитал при разминаването. Предполагам че повече едва ли е предприемал такова рисково изпреварване. Коментара е излишен.
    Пичове колкото и да коментираме - ясна е работата - всеки ще продължи да си кара по своя си начин и да защитава своята си теза!Обаче питате ли ме като всеки ден виждам белега на жената от операцията вследствие на челен удар! Около 1-2 % оцеляват след счупване на гръбнака! Тя е сред тях - благодарско на господа! Няма да ви кажа какъв й е страха от кола след вече 15 години след това! НО САМО когато аз карам се качва! Карайте и вие като мен! Никой не иска да има сакати жена и деца! Не го предизвиквайте и на другите!Ще си светна ли светлините, няма ли - все едно - ако трябва и на аварийки да караме!

Коментар

коцев написа:
      Днеска съобщиха по радиото че за миналата година една трета /380 / от жертвите за миналата година са от челни сбъсъци тоест от несъобразено наизпреварване. Коментара е излишен . Просто се чудя на колегата дето пише по горе че мразел да се движи зад камион който кара с 90 км защото като се зададе баир камиона намалял на 60км и той с мощната си кола не му се тътрело след него . Затова и по нанадолнище макар и камиона да карал със 120 той го задминавал за да може на следващия баир да вече пред него. Ами колега колата ти е мощна както пишеш какво ти пречи да го задминеш когато той е със 60км нагоре по баира ?? Просто го отнисаш само за няколко секунди . Защо трябва да го задминаваш по нанадолнище когато и той е с висока скорост ? От написаното от теб аз така го разбирам или аз грешно съм разбрал. За толкова години съм се нагледал на много рискови наизпреварвания и винаги когато е зависело от мен аз съм се изнасял плътно към канавката само и само да стане тройното разминаване без да се ударим.Излизали са ми насреща коли които наизпреварват и ако аз не намаля скороста си и отбия плътно в дясно то удара е неизбежен . Също много следя на огледалото си поведението на движещия се след мен и ако той се е напънал да ме минава а виждам че насреща идва кола то пак от мен да мине намалям скороста и пак се изнасям плътно в дясно за да се разминат . Не ме разбирайте че се пиша на велик или нещо подобно . До сега за 42 години това ми е правило и винаги съм отстъпвал и ще продължавам да отстъпвам пък който ще да признава . Преди много години може би още при оня режим пътувайки за морето така аз застраших моя си живот и на семейството си като почти влязох в канавката само и само да се разминат две коли тази която ме изпреварваше и тая насреща . На следващата отбивка спрях да се поуспокоя малко и там между всичките коли беше и тая която ме наизпревари. Мъжа нямаше смелоста да дойде при мен но жена му доиде разтреперана да ми благодари за това че отбих иначе все се бяха ударили.Това е едниствения случай когато съм получил благодарност. А водача на колата си стоеше на седалката и не смееше да излезе не от страх а от ужаса който беше изпитал при разминаването. Предполагам че повече едва ли е предприемал такова рисково изпреварване. Коментара е излишен.
      Съгласен съм с теб колега. Както има една мъдрост "По-умният винаги отстъпва!". Нека всички да бъдем умни, независимо дали караме със или без фарове.

Коментар

///// написа:
        Около 1-2 % оцеляват след счупване на гръбнака! Тя е сред тях - благодарско на господа!
        Понеже и аз съм от тях, ще кажа, че само глава на раменете прави присъствието на пътя безопасно и то докато не се зададе пияния идиот насреща, в твоята лента с 150км/ч, дотам си. Ни фарове, ни спирачки нищо не те спасява освен късмет и опит .
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

За вълка говорим а той в кошарата . На обед по новините дадоха за катастрофата тая сутрин в София с участието на няколко коли . За щастие няма жертви но има доста ранени. И то заради това че сестрата на едно 16 годишно момче което няма и книжка е дала Фията си на момчето и то с голяма скорст се озовава в насрещното движение и станала белята . Ето защо аз от години говоря че хванат ли човек да кара без книжка или с отнета книжка то моментално да се конфискува колата независимо на кого е. При това положение едва ли сестра му би му дала колата си като знае какво я очаква ако го хванат. Просто трябва драконовски мерки . Всяко нарушение на закон и правилник води до тежки последици .http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1279141
          Фиат Панда 1.2 2006година
          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Господ ги е опазил в тази катастрофа като гледам как са изпомачкани ламарините. Сега ми е чудно дали ще платят нещо от гражданската на виновника.

Коментар

Working...
            X